Velika međunarodna akcija: Osmoro osumnjičenih za ubistva "škaljaraca" uhapšeno u Grčkoj

Beograd -- U velikoj međunarodnoj akciji policije u kojoj je učestvovao i srpski MUP uhapšeno je osmoro osumnjičenih za ubistva "škaljaraca".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U koordinisanoj međunarodnoj zajedničnoj akciji istražnih timova Srbije, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Apelacionog tužilaštva Grčke, MUP, UKP, BIA, grčke i španske policije, EUROPOL-a i EURODžAST-a, u Srbiji je uhapšeno šest osoba, a u Španiji i Grčkoj po jedna osoba.

Osumnjičeni su lišeni slobode zbog sumnje da su učestvovali u ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića 19. januara 2020. godine u Atini, i ubistvima Alana Kožara i Damira Hadžića 23.jula 2020. godine na Krfu, saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Stamatović, Dedović, Kožar i Hadžić su označeni kao pripadnici "škaljarskog klana", a o njihovim ubistvima pričao je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić na suđenju organizovanoj kriminlanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Njima su na teret stavljena krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i teško ubistvo.

Krivičnim prijavama je obuhvaćeno ukupno 19 osumnjičenih, od kojih je u Srbiji lišeno slobode šest osoba i to: D.T, V.M, S.V, N.D, V.V i R.S, a koji će biti privedeni i saslušani u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju istražnog postupka.

Pored ovih osumnjičenih po jedno lice lišeno je slobode u Španiji i Grčkoj, dok se šest lica nalazi u pritvorima i zatvorima u Srbiji i Crnoj Gori, a šest lica se za sada nalaze u bekstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu