Tri bombaška napada u Grčkoj: Uhapšeno šest osoba

Antiterorističke jedinice u Grčkoj uhapsile su šest osoba nakon policijske operacije u Atini.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/Jose HERNANDEZ Camera 51
Foto: Shutterstock/Jose HERNANDEZ Camera 51

Operacija je u vezi sa terorističkom grupom koja je preuzela odgovornost za tri bombaška napada i pretila sudijama, prenosi grčki javni servis ERT.

Pored šestorice uhapšenih, među kojima su dva aktivna vojnika, u bombaške napade koji su predmet istrage, navodno su umešane još četiri osobe koje se nalaze u zatvorima zbog drugih krivičnih dela.

Svih 10 osumnjičenih suočavaju se sa optužbama, uključujući članstvo u terorističkoj organizaciji, pokušaj ubistva i kršenje zakona o oružju i eksplozivima.

U velikoj akciji policija je pretresla deset kuća i zaplenila oružje, eksploziv, metke, kao i mobilne telefone i kompjutere.

Policijsko odeljenje za borbu protiv terorizma izvršilo je danas racije u različitim delovima Atine u vezi sa napadima koje su izveli ekstremisti krajnje levice, uključujući paket bombe koji je ranije ovog meseca poslat tužiocu Apelacionog suda u Solunu.

Najavili da će pojačati napade

Nepoznata anarhistička grupa pod nazivom "Armed Response" preuzela je ranije odgovornost putem internet objave i dodala da će pojačati napade na pravosuđe u znak solidarnosti sa zatvorenim kolegama militantima.

Grupa "Simpraki Ekdikisis" (Zavera osvete) preuzela je odgovornost za tri terorističke akcije, uključujući bombaški napad na automobil zatvorskog službenika u Hajdariju u julu 2023, bombaški napad na građevinsku kompaniju u Kifisiji u novembru 2023. i eksploziju bombe u zgradi Narodne banke u Petraloni 25. januara ove godine.

Grčka antiteroristička policija izvršila je danas racije i hapšenja u vezi sa napadima koje su preuzeli ekstremisti krajnje levice, uključujući paket bombe koji je poštom poslat višem sudiji, rekli su zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu