Bivši londonski policajac osuđen za više silovanja: Među žrtvama i dete

Bivši pripadnik Metropoliten policije Klif Mičel (24) osuđen je za više slučajeva silovanja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Neka od krivičnih dela su izvršena dok je bio na dužnosti, saopštila je danas londonska policija.

Mičel je proglašen krivim na londonskom sudu po deset tačaka za silovanje, tri tačke za silovanje deteta mlađeg od 13 godina, jednoj tački za otmicu i kršenje zabrane o zlostavljanju. Zamenik pomoćnika komesara Stjuart Kandi rekao je da su Mičelovi postupci "drska zloupotreba moći“.

"Znam da je ovo još jedan slučaj koji će uticati na poverenje ljudi u nas. Činimo više nego što smo činili prethodnih decenija da oslobodimo policiju onih koji ugrožavaju naš integritet“, dodao je on, prenosi Rojters.

U septembru prošle godine, Mičel je silovao ženu preteći joj nožem pre nego što joj je stavio povez preko očiju, vezao joj ruke kablovima i naterao je da uđe u njegov automobil.

Žena je kasnije uspela da pobegne, pri čemu joj je pomogao slučajni prolaznik. Mičel je suspendovan nakon optužbi, a zatim otpušten iz policije u decembru posle ubrzanog saslušanja o nedoličnom ponašanju zbog kršenja prethodne naredbe o zabrani zlostavljanja.

Nakon njegovog hapšenja, prethodna istraga o silovanju protiv njega jeponovo otvorena, što je rezultiralo sa još šest optužbi u vezi sa drugom žrtvom između 2014. i 2017. godine.

Metropoliten policija je bila opterećena višestrukim skandalima poslednjih godina, nakon niza slučajeva visokog profila koji uključuju silovanja, zlostavljanja i ubistva koja su počinili njeni pripadnici.

Nezavisna istraga prošle godine zaključila je da je londonska policija institucionalno rasistička, mizoginistička i homofobična.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu