"Nema deeskalacije na severu KiM, Kurti maksimalno odlaže izbore"

Milovan Drecun izjavio je da Aljbin Kurti povlačenjem jednostranih poteza stalno stavlja prepreke u dijalogu sa Beogradom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Ispod tih poteza je nešto drugo, nema deeskalacije na severu, Kurti odlaže maksimalno izbore koji treba da budu održani na severu KiM, nema povlačenja tih specijalnih parapolicijskih jedinica, on nije povukao ni odluku o zabrani kretanja robe iz centralne Srbije na KiM", izjavio je Drecun za TV Pink.

Drecun je ukazao da se kontinuirano radi na naoružavanju tzv. kosovske vojske, o čemu su pričali predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani i ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Ejup Maćedonci.

"Sa jedne strane napadaju Beograd, da on priprema navodno nekakvu destabilizaciju, napad na KiM. Oni bi da određuju raspored naših bezbednosnih snaga u centralnoj Srbiji i govore o Srbiji kao nekakvoj produženoj ruci Vladimira Putina, odnosno Rusije. Sve ono što rade, što planiraju, prebacuju na teren Beograda", ocenio je Drecun.

Prema njegovim rečima, kontinuirana podrška pojedinih zemalja NATO pakta u pretvaranje tzv. kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku ne prestaje.

"Maćedonci je rekao da je za tri godine Kurtijeve vlasti značajno povećan vojni budžet i da je on dupliran na 202 miliona evra. Naveo je da je 115 miliona evra otišlo za kupovinu oružja", objasnio je Drecun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu