Tači ostaje bez glavnog branioca

Pretresno veće u predmetu "Tači i drugi" odobrilo je povlačenje Gregorija Kehoea sa mesta glavnog branioca Hašima Tačija.

Izvor: Kosovo online
Podeli
 EPA-EFE/JERRY LAMPEN
EPA-EFE/JERRY LAMPEN

Odluka će stupiti na snagu kada sekretar imenuje novog glavnog branioca.

Kako se navodi u saopštenju Specijalizovanih veća, Tači i Luka Mišetić, trenutno jedan od njegovih kobranilaca, su se složili da će Mišetić naslediti Kehoea.

Komisija je pozvala Sekretarijat da preduzme sve neophodne korake da Mišetića imenuje za glavnog Tačijevog branioca što je pre izvodljivo.

Komisija je takođe odobrila povlačenje Tačijevog kobranioca Džoa Ridera, dok je sekretaru naloženo da odluči o traženom povlačenju tri pravna saradnika i pet članova tima za podršku.

Sudsko veće je razmotrilo zahtev Kehoea za plaćanje troškova od strane Specijalizovanih veća tokom prelaznog perioda, odnosno nakon imenovanja novog branioca.

Komisija je napomenula da sekretar može odlučiti da naloži Kehoeu da nastavi da deluje ili da pomaže zamenskom braniocu (na period do 45 dana), ali pošto novi branilac još uvek nije imenovan i pošto sekretar nije izdao takvo uputstvo Kehoeu, Komisija je zaključila da je zahtev u ovom trenutku preuranjen i stoga ga je odbacila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu