Putin: Vreme je... Kandidovaću se

Predsednički izbori u Rusiji trajaće tri dana, od 15. do 17. marta 2024. godine. Ruski predsednik saopštio da će se kandidovati.

Izvor: Tanjug, Sputnjik, RT.rs
Podeli
Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Glasanje tokom tri dana već postaje tradicionalno za naš izborni sistem. Prvi put je organizovano tokom pandemije, da bi se obezbedila bezbednost birača, ali je vremenom ovaj format privukao većinu birača zbog drugih prednosti", rekla je direktorka Državne izborne komisije.

Iako je portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da će predsednik Rusije Vladimir Putin saopštiti da li će se kandidovati za novi predsednički mandat kada bude smatrao da je to primereno, ubrzo se javio i sam Putin, rekavši da će se "ipakQ" kandidovati.

Putin je to rekao u razgovoru sa jednim od dobitnika državne nagrade za herojstvo u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, odnosno odgovarajući predsedniku parlamenta DNR Artjomu Žogi.

"U ime stanovnika ujedinjenih teritorija Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti, svih vojnika, mojih prijatelja i poznanika, zamolili smo Vladimira Putina da učestvuje na predsedničkim izborima Ruske Federacije", kazao je Žoga.

Ruski predsednik je odgovorio da su vremena drugačija i teška, ali da će u ovom u trenutku biti sa narodom i kandidovati se na izborima.

"Hvala vam. Neću da krijem. U raznim momentima sam imao različita razmišljanja o tom pitanju. Ali u pravu ste, vreme je da odlučim. Kandidovaću se na mesto predsednika Ruske Federacije", naveo je Putin.

Sadašnja ovlašćenja ruskog predsednika ističu 7. maja naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu