Šok; Makedonci ne mogu da veruju: Pravda za ubicu?!

Skoplje -- Veliki broj građana na društvenim mrežama traži najstrože kazne za počinioce monstruoznog dvostrukog ubistva u Skoplju i Velesu, pa i vraćanje smrtne kazne.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Istovremeno na Fejsbuku je otvorena stranica na kojoj se traži "pravda" za prvooptuženog u ovom slučaju Ljupča Palevskog Palča, uz tvrdnju da mu je sve podmetnuto.

Palevski je pre dva dana uhapšen u Turskoj, a Severna Makedonija je već započela proces njegovog izručenja, koji bi, međutim, mogao da potraje od tri meseca do godinu dana. Ministar makedonskog MUP Oliver Spasovski je u jednoj izjavi tražio zabranu političke stranke Palevskog Desno.

U formiranoj Fejsbuk grupi u kojoj se traži "pravda za Palevskog" daje se podrška prvoosunjičenom za ubistvo maloletne Vane Đorđevske i penzionisanog berberina Panča Žežovskog, uz tvrdnje da mu je sve namešteno, što je izazvalo revolt građana Severne Makedonije.

Fejsbuk grupu su otvorile pristalice Palevskog, koji je osnivač i predsednik političke partije Desno.

Inače, stranka Palevskog se već neko vreme u makedonskoj javnosti optužuje za širenje govora mržnje i izazivanje nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti. Meta govora mržnje Palevskog je, kako prenosi portal skopske tv. Kanal5, bili su monasi manastira Svetog Jovana Bigorskog, ali se navodi i da je imao saradnike u redovima Makedonskoj pravoslavnoj crkvi.

Inače, svi osumnjičeni za dvostruko ubistvo koje je uznemirilo makedonsku i javnost zemalja regiona, bili su članovi stranke Desno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu