Građani Severne Mitrovice podneli zahtev za smenu gradonačelnika

Grupa građana iz severnog dela Kosovske Mitrovice ponovo je danas podnela zahtev za pokretanje smene tzv. gradonačelnika te opštine Erdena Atića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/Dragan Mujan
Foto: Shutterstock/Dragan Mujan

Zahtev je podnela prema proceduri koju predviđa tzv. ministarstvo za lokalnu samoupravu privremenih institucija u Prištini.

Predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica Nedžat Ugljanin rekao je da je zahtev podnet prema administrativnom uputstvu, nakon što je prvobitni zahtev odbijen pošto nije predat njemu, prenosi RTS.

On je naveo da je primio trojicu građana i da pojedini uslovi u novom zahtevu nisu ispunjeni, a da će u roku od nekoliko dana odgovoriti na zahtev za pokretanje peticije za smenu Atića.

''Uvažen je njihov zahtev, kako je i sačinjen po administrativnom uputstvu. Imam rok od pet dana i možda ću čak i odbiti ovakvu vrstu zahteva, jer piše da nisu zadovoljni uslugama koje pruža opština. Taj deo nisu hteli da uklone. Imam pet dana i verovatno ću ga ponovo odbiti, ovakvog kako jeste. Sad su dalji koraci da ću obavestiti ministra lokalne samouprave, gradonačelnika i Centralnu izbornu komisiju", rekao je Ugljanin.

Prema uputstvu privremenih prištinskih institucija, za pokretanje smene tzv. gradonačelnika potrebno je podneti zahtev, zatim potpisati peticiju, a zatim organizovati glasanje za smenu i na kraju organizovati nove izbore.

Uputstvo koje su te institucije sačinile odnose se na smene predsednika opština, odnosno nelegalno izabranih gradonačelnika na severu KiM, koji su navodno izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu