Pokrenuta istraga protiv vozača koji je Palevskog vozio iz Srbije za Tursku

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju pokrenulo je istragu protiv čoveka koji je Ljupča Palevskog Palča prevezao iz Srbije u Tursku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/New Africa
Foto: Shutterstock/New Africa

Pročitajte još i:

Ministar potpisao zahtev za ekstradiciju Palevskog

Ključno pitanje: Zašto je ubijena, a nije tražen otkup? Otkriveni detalji su jezivi

Palevski je prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo u Skoplju i Velesu

Navodi se da je vozač zadržan i osumnjičen da je izvršio krivično delo "pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela".

"Osumnjičeni je u periodu od 1. do 3. decembra ove godine pomogao da se ne otkrije izvršilac dva krivična dela – otmicu, kao i dva ubistva na svirep način (jednu maloletnu i jednu stariju osobu) tako što ga je kolima iz Srbije prevezao u Tursku", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Navodi se da je vozač zaustavljen na graničnom prelazu Star Dojran nakon što je pokušao da uđe u zemlju preko Grčke. Nadležni tužilac je podneo predlog za određivanje mere pritvora za osumnjičenog vozača.

Dodaje se da je advokatu koji je Palevskog prevezao iz Skoplja za Beograd određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 24 sata.

"Državni tužilac je ocenio da u ovom trenutku nema zakonskih osnova za predlaganje mera bezbednosti, ali se nastavljaju provere njegove eventualne umešanosti u krivično-pravni događaj", navodi se u saopštenju.

Četvorica, među kojima je otac otete i ubijene 14-godišnje devojčice Vanje Đorđevske, osumnjičeni da su umešani u njenu otmicu i ubistvo, kao i ubistvo penzionera Panče Žežovskog iz Velesa, nalaze se u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu