Osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva devojčice (2)

Viši sud u Zaječaru osudio je danas Miloša Nikolića na doživotnu robiju, jer je nasmrt pretukao P. V., dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija, foto: Depositphotos/ lufimorgan
Ilustracija, foto: Depositphotos/ lufimorgan

Kako je za Tanjug rekao njegov branilac Milinko Jovanović, oni će na ovu presudu uložiti žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Ovo je deveta prvostepena kazna doživotnog zatvora u Srbiji.

U svojim završnim rečima postupajući tužilac je sudu predložio da Nikolića za krivično delo teško ubistvo osudi na maksimalnu kaznu, odnosno na kaznu doživotnog zatvora.

Sa druge strane, Nikolićev branilac Milinko Jovanović predložio je sudu da njegovog branjenika osudi na kaznu zatvora od 20 godina umesto na kaznu doživotnog zatvora.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti devojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt devojčice je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga.

Kod deteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

Veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je Nikolić u vreme ubistva bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

Nikolić je optužen da je 21. februrara u iznajmljenom stanu u Zaječaru više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru, gde je preminulo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 70 idi na stranu