Vučić: "U Srbiju ćemo dovoditi najmoćnije strane univerzitete" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na TV Prva.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen/TV Prva
Printscreen/TV Prva

On je govorio o svim aktuelnim temama.

Vučić je započeo obraćanje govoreći o poseti saosnivača kompanije Epl Stiva Voznijaka.

"Reč je o najinteligentnijem čoveku koga sam upoznao. Rekao mi je zašto ne misli da će veštačka inteligencija tako brzo da bude dominantna. Oni moraju da budu reporteri i novinari, ali čovek mora da bude urednik. On je stvorio savremene kompjutere. Njegov dolazak u Srbiju menja poziciju Srbije na toj mapi. Najviše smo pričali o obrazovanju. Mi ćemo mnogo više novca ulagati u obrazovanje. U našu zemlju ćemo dovoditi najmoćnije strane univerzitete", započeo je Vučić.

"Obrazovanje je bila ključna tema i verujem da ćemo imati veliku podršku od Voznijaka. Očekujemo posetu još jednog velikana, a onda ćemo imati neke dodatne ideje. To je ono što je važno za Srbiju."

Predsednik je otkrio da je naš poznati sportista Janko Tipsarević došao do Voznijaka.

On se zahvalio i poznatom glumcu Rejfu Fajnsu na promociji Srbije.

Novi mamograf u Majdanpeku

Printscreen/TV Prva
Printscreen/TV Prva

"Ono što je važno za ljude da znaju, imamo sve veći broj investicija iz Azije", dodao je Vučić i skrenuo pažnju na napredak Srbije u oblasti ekonomije. On je najavio da će doći do novih povećanja plata i penzija.

Sem o ekonomiji, Vučić je govorio i o unapređenju zdravstva, što je veoma važno za napredak Srbije.

U Majdanpek je stigao novi mamograf, koji će mnogo značiti za rano otkrivanje i prevenciju raka dojke.

"Ovo su dobre vesti za ljude, ali je naša krivica što više toga nismo uradili ranije. Uložili smo ogroman novac u Klinički centar u Beogradu. Mi ćemo nastaviti sa ovim što se tiče inovativnih lekova i lečenja retkih bolesti", dodao je on.

Dejan dobio novu kuću zahvaljujući predsedniku Srbije

Vučić je obišao Dejana Vlajovića, koji sa svojom nepokretnom majkom živi u trošnoj kući.

"To je jedna divna priča o dvoje fantastičnih ljudi. Dejan je pravi muškarac iz jednog mesta u dolini Zapadne Morave. Gradonačelnik me obavestio da on živi u 10 kvadrata sa svojom majkom koja prima insulin četiri puta svakog dana i on ne može ništa osim toga da radi. To su zidovi koji su krivi, izlomljeni, greju se na smederevac, ali to propušta sa svih strana. Oboje su bili nasmejani i majka koja je nepokretna i on. Oni će dobiti kuću od 40 kvadrata. Po prvi put će imati kupatilo i Dejan će dobiti svoju sobu", rekao je Vučić o porodici koju je posetio.

"Verujem u ubedljivu pobedu pristojne Srbije"

"Ovo je prva izborna kampanja u kojoj nije bilo nikakvih fizičkih incidenata. To se dešava u mnogim zemljama starijim od nas i mislim da je to dobra stvar. Verujem u ubedljivu pobedu pristojne Srbije", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu