Sneg paralisao Bavarsku: Aerodrom u Minhenu zatvoren do sutra VIDEO

Obilne snežne padavine dovele su do značajnih prekida saobraćaja u Bavarskoj, ali i u drugim delovima Nemačke.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Obustavljeni su letovi na aerodromu u Minhenu, a tokom noći je došlo je do poremećaja u železničkom saobraćaju, prenosi Bild.

U Ulmu i Minhenu putnici su morali da prenoće u vozovima.

U ranim jutarnjim satima voz koji je dolazio iz Štutgarta morao je da bude pretvoren u hotelski voz na glavnoj stanici u Ulmu.

Dojče ban (Nemačka železnica) takođe je obezbedila voz za putnike koji su ostali na Glavnoj stanici u Minhenu.

Železnica je u subotu ujutro saopštila da je na širem području Minhena obustavljen međugradski saobraćaj.

Minhen u problemima zbog snega, vazdušni saobraćaj obustavljen do sutra

Zbog obilnih snežnih padavina, obustava letova na aerodromu u Minhenu produžena je do sutra ujutru u šest sati, saopštio je portparol aerodroma.

Kako prenosi nemačka NTV, vazdušni saobraćaj u Minhenu obustavljen je jutros, a prvobitno se pretpostavljalo da će zimska služba uspeti da normalizuje rad do podneva.

Putnicima se savetuje da provere status svog leta pre putovanja na aerodrom. Tokom noći došlo je do poremećaja i u železničkom saobraćaju.

Dojče ban (Nemačka železnica) saopštila je da je na širem području Minhena obustavljen međugradski saobraćaj. U Ulmu i Minhenu putnici su morali da prenoće u vozovima.

Ukinute su međugradske veze iz glavnog grada Bavarske do Salcburga, Insbruka, Nirnberga, Štutgarta i Lindaua. U železnici pretpostavljaju da će ograničenja trajati tokom celog današnjeg dana.

Otkazivanja i kašnjenja vozova zbog vremenskih neprilika moglo bi da pogodi i druge delove južne Nemačke, navodi se u saopštenju.

Kako prenosi nemački TV kanal, od jutros su u bavarskoj prestali da funkcionišu metro, ​​autobusi i tramvaji, a bilo je brojnih nezgoda na putevima u južnoj Bavarskoj.

Prema podacima nemačke meteorološke službe, na jugu i jugoistoku se do popodneva očekuju snežne padavine, ponegde obilnije.

Najveće količine novog snega očekuju se u regionu Algoj sa 30 do 40 centimetara do subote popodne. U Saksoniji su moguće količine svežeg snega od deset centimetara.

Osim toga, na obali Severnog i Baltičkog mora i u susednim kopnenim predelima očekuju se česti snežni pljuskovi, koji će se tokom dana proširiti na severne niske planinske lance.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu