"Pobegao je kao kukavica"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je američki državni sekretar Entoni Blinken "pobegao" kao kukavica sa sastanka OEBS-a.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Rani odlazak Blinkena i šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja iz makedonske prestonice, pokazuje njihov strah od dijaloga, rekao je šef ruske diplomatije, prenela je agencija RIA Novosti.

"Otišao je, kako razumem i Blinken i Borelj su otišli. Zašto se to dešava? Pa, verovatno misle da time izoluju Rusiju. Ali ja mislim da su jednostavno kukavice, da se plaše bilo kakvog iskrenog razgovora sa činjenicama u rukama", rekao je ruski ministar spoljnih poslova na konferenciji za novinare posle sastanka ministara spoljnih poslova OEBS-a u Skoplju.

Lavrov je, takođe, rekao da je njegov kolega, državni sekretar Blinken, pobegao, a da on nije nigde pobegao.

Američki državni sekretar Entoni Blinken boravio je u sredu veče u Skoplju, pred sastanak šefova diplomatija OEBS-a i sastao se s makedonskim ministrom spoljnih poslova Bujarom Osmanijem, ali je posle neformalne večere, napustio glavni grad Severne Makedonije, pre dolaska Lavrova iste večeri.

Večeri u Skoplju prisustvovali su, osim Blinkena, koji je posle Skoplja doputovao u Izrael, šefovi diplomatija EU i Velike Britanije, Žozep Borelj i Dejvid Kameron, nakon čega su sva trojica napustili Skoplje pre nego što je stigao Lavrov.

Lavrov je, nakon odlaska Blinkena, sleteo u Skoplje, ali nije išao preko Bugarske, već je preko vazdušnog prostora Grčke došao u Severnu Makedoniju.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu