Ukinuta vanredna situacija u Novoj Varoši: Svi putevi su prohodni

Nakon nekoliko teških dana za meštane Nove Varoši izazvanih obilnim snegom ukinuta je vanredna situacija koja je proglašena u ponedeljak.

Izvor: RINA
Podeli
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

Velike količine snega napravile su naviše problema u snabdevanju električnom enerijom.

"Uspeli smo da u kratkom roku normalizujemo situaciju u Novoj Varoši. Najveći problem je sneg izazvao na niskonaponskoj mreži, zbog čega su bile angažovane ekipe montera ne samo iz naše optine već su stigli i iz Užica i Bajine Bašte. Oni su uz velike napore uspeli da uklone popadalo drveće na trasi i otklone kvarove koji su na stotine ljudi ostavili u mraku", kaže Radosav Vasiljevi za agenciju RINA, prvi čovek ove opštine.

Pročitajte još:

On je istakao da su svi putevi do svakog domaćinstva prohodni i da veliku zahvalnost duguju meštanima koji su se sa svojom mehanizacijom uključili u probijanje smetova koji su na pojedinim mestima dostizali visinu i preko jednog metra.

"Sneg svake godine u našu opštinu stigne krajem decembra, ove godine je dosta ranije stigao i očekuje nas, gledajući po vremenskoj prognozi težak period. Ali, ovo je planinski kraj i jednostavno smo navikli da se nosimo i sa većim snegovima tako da će mo spremno dočekati sledeće obilne padavine", dodao je Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu