"Apsurdno i glupo"

Odluka Bugarske da ne dozvoli da avion Lavrova preleti preko te zemlje, ukoliko se u letelici nalazi i Zaharova, bila je "glupa", izjavio je Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pročitajte još i:

Zaharova: "Opasna glupost"

Stigao, ali preko Grčke i Turske; Sve zbog Zaharove FOTO

Avion sa ruskom delegacijom stigao je u Skoplje leteći preko Grčke, iako je prvobitno bilo planirano da preleti Bugarsku.

''Pozicija bugarskih vlasti teško se može objasniti. To je svakako otišlo predaleko, apsolutno je apsurdno, i čak se može opisati kao glupo'', rekao je Peskov i pozvao bugarske vlasti ''da bar još jednom ostanu prisebni prilikom donošenja odluka''.

Sama Zaharova je ranije danas tu odluku Bugarske nazvala ''opasnom glupošću''.

"To nije samo obična glupost, to je opasna glupost predstavnika bugarske vlasti. Stvar je u tome da je vazdušni saobraćaj regulisan Čikaškom konvencijom o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu iz 1944. godine", navela je Zaharova.

Prema rečima Zaharove, ovo je prvi slučaj u istoriji da vlasti jedne zemlje zabranjuju pojedincu da preleti njenu teritoriju, jer je prethodno notom bugarskog Ministarstva spoljnih poslova to bilo dozvoljeno.

"Da li su bugarski zvaničnici mislili da bismo mogli da upotrebimo slične mere protiv hiljada zvaničnika NATO koji su na našim recipročnim crnim listama kao odgovor? Da li su mislili da su napravili opasan presedan? Ja ne mislim tako. Inače, sada smo u Skoplju“, napisala je Zaharova na svom nalogu na platformi Telegram.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je sinoć u Skoplje, gde učestvuje na ministarskom sastanku OEBS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu