Putin zakazao: 14. decembra

Ruski predsednik Vladimir Putin održaće godišnju pres-konferenciju 14. decembra, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: B92, Sputnjik
Podeli
Tanjug/Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Tanjug/Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"14. decembra Vladimir Putin će sumirati rezultate godine, to će biti program - kao i ranije, projekat televizijskih kanala. Biće kombinovani format direktne linije i završne konferencije za štampu predsednika", rekao je Peskov novinarima.

Odgovarajući na pitanje koliko će ovaj događaj trajati, portparol Kremlja je rekao: „(Velika konferencija za štampu) i direktna linija (sa Putinom) nemaju unapred određen, jasan tajming. To je uvek veoma dugačak i značajan događaj.”

I zaista, reč je o maratonskim obraćanjima Putina koja traju tri, četiri sata, ustanovljenim još 2001. godine. Ta tradicija bila je, međutim, prekinuta 2022. godine kada je ruski predsednikodlučio da neće održati svoje godišnje obraćanje naciji.

Tada je Peskov rekao da će Putin, umesto velike konferencije, s novinarima razgovarati "tokom putovanja van zemlje".

Pojedini izvori spekulisali su tada da je razlog otkazivanja prošlogodišnje konferencije za novinare taj što Putin ne želi da odgovara na neprijatna pitanja o porazima i gubicima u Ukrajini, uticaju zapadnih sankcija na privredu zemlje, ali i straha od mogućeg napada Kijeva baš uoči njegovog susreta sa medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu