Odlaže se popis u Crnoj Gori

Predsednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić saopštio je da je večeras na elektronskoj sednici Vlade doneta odluka da se popis stanovništva odloži za 3. decembar.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/smith371
Ilustracija: Shutterstock/smith371

On je ocenio da je odluka opozicije da podrži odlaganje popisa dokaz da Crna Gora "sazreva kao društvo".

"Za mene je ovo jako bitno za pomirenje Crne Gore", istakao je Spajić na konferenciji za medije.

On je dodao da je Vlada uspela da za manje od mesec zatvori jedan proces i da svi budu zadovoljni.

"Na sve smo izazove odgovorili u rekordnom roku. Imamo kontrolu procesa koja je do sada neviđena. Bilo je puno nedoumica, ali vreme će pokazati da je bilo jako bitno da bude drugačiji pristup rešavanju problema. Imali smo razgovore sa predstavnicima većine, bilo je rezervi u pogledu namera DPS", rekao je Spajić, prenose Vijesti.

On je dodao da je dobar deo parlamentarne većine uz ovu odluku Vlade.

"Ovo odgađanje do 3. decembra je jako bitno, bez dodatnih troškova ćemo postići društvenu koheziju. Šta će se suštinski promeniti u ova dva, tri dana - najveća zabrinutost kod međunarodnih partnera bila je zbog polarizacije. Tako da ovakav način inkluzivnosti i pružene ruke je nešto što će oni pozdraviti", rekao je Spajić.

Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) saopštilo je ranije večeras da je ta partija spremna da u novom roku da puni doprinos kako bi se u potpunosti ispunili svi uslovi za održavanje popisa koji će početi 3. decembra.

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević rekao je ranije danas da je na sastanku sa Spajićem saopštio da je protiv odlaganja popisa jer smatra da DPS opstruira taj proces.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 87 idi na stranu