Milan Radoičić pušten; Najavljena žalba

Milan Radoičić pušten iz pritvora. Oduzet mu je pasoš i uvedena zabrana napuštanja prebivališta. Sud mu zabranio i odlazak na tzv. Kosovo.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Viši sud u Beogradu izdao je saopštenje u kom navode da je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, nakon saslušanja okrivljenog M. R. o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora.

Kako se navodi, pritvor se odbija iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled opasnosti od bekstva.

"Istovremeno, prema okrivljenom M. R. određena je mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici. Takođe, od okrivljenog M. R. privremeno je oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a okrivljeni je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze", navodi se dalje.

Okrivljenom M. R. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 i 3 u
vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz člana 349 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika i krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi sa članom 278 stav 1 Krivičnog zakonika, stoji još u saopštenju Višeg suda.

Odmah najavljena žalba

Više javno tužilaštvo će po prijemu rešenja suda uložiti žalbu na rešenje kojim je odbijen predlog za odredjivanje pritvora Milanu Radoičiću, rečeno je danas Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu.

Osumnjičeni je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Naredbom o sprovodjenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je, kako se navodi, isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok - Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji AP Kosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na teritoriji AP KIM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu