Desetine školaraca u bolnici zbog bombona od kanabisa

Više od 60 učenika osnovnih škola hospitalizovano je u ponedeljak na Jamajci nakon što su pojeli slatkiše sa kanabisom, saopštili su lokalni zvaničnici.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/vilevi
Ilustracija: Depositphotos/vilevi

Ministarka obrazovanja i omladine Jamaike Fejval Vilijams izjavila je za Si-En-En, pozivajuci se na informacije dobijene od lekara, da nijedno od 60-ak hospitalizovane dece starosti od 7 do 12 godina nije u kritičnom stanju.

Nakon što su pojela slatkiše sa kanabisom, deca su počela da povracaju i haluciniraju, objavila je u ponedeljak Vilijams na platformi Iks (Tviter), dodajuci da su neka deca priključena na infuziju.

"Više od 60 učenika osnovnih škola moralo je da bude hospitalizovano. Jedan dečak je rekao da je pojeo samo jednu bombonu, eto koliko je jak proizvod. Roditelji, pazite!" napisala je Vilijams.

Ona je objavila fotografiju slatkiša upakovanog u ambalažu duginih boja.

Na pakovanju je navedeno da proizvod sadrži Delta-8 tetrahidrokanabinol, poznat kao delta-8 THC, psihoaktivnu supstancu koja se nalazi u biljci Cannabis sativa, čije su vrste, kako je navedeno na sajtu američke Uprave za hranu i lekove (FDA), marihuana i konoplja.

Ima psihoaktivne i opojne efekte, navodi američka agencija.

Ministarka je objavila i fotografiju pakovanja slatkiša na kojoj se vidi vladino upozorenje na poledjini Čuvati van domašaja dece i Nije namenjeno za upotrebu nikome mlađem od 21 godine.

Na Jamajci je od 2015. godine upotreba kanabisa dekriminalizovana za osobe starije od 18 godina ako poseduju 56 grama ili manje i tretira se kao manji prekršaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu