Dodik o Kristijan Amanpur: "Ona je spodoba koja godinama vršlja po svetu"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je novinarka Si-En-Ena Kristijan Amanpur "dokazani antisrbin i teški lažljivac."

Izvor: Sputnjik
Podeli
FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA
FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Kako kaže, ona godinama lažno izveštava i, umesto da ide u penziju, očigledno je da je u kondiciji drži mržnja prema Srbima.

Dodik je Amanpurovu nazvao "spodobom koja godinama vršlja po svetu" i da joj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobro rekao da mu ne stavlja u usta svoje stavove.

Komentarišući pitanje koje je o njemu Amanpurova postavila Vučiću, Dodik je rekao da je pre 30 godina imao priliku da sa njom razgovara, istakavši njenu ostrašćenost prema Srbima što, kako je naveo, zna i Vučić.

"Treba primetiti da je Vučić pristao da razgovara sa njom u potpuno nepovoljnim okolnostima, odnosno sa nekim ko je teški lažljivac i dokazani antisrbin i lobista. Lagala je mnogo puta u svojim izveštajima", kazao je Dodik.

Podsetio je na laž Si-En-Ena i Kristijan Amanpur da su Srbi ubili 300.000 muslimana i silovali 60.000 njihovih žena.

"Sada znamo da je ukupno u BiH stradalo 93.000 ljudi. Na bazi njenih laži koncipirana je američka politika tog vremena koja je bila negativna prema Srbiji i Srbima", kazao je Dodik.

On je rekao da se Amanpurova vraća na mesto svog zločina i laži da bi postavljala pitanja o Kosovu, te upitao zar nije jasno da Srbi ne prihvataju Kosovo kao nezavisno i da su ljudi tamo spremni da se bore.

„Uvek je Srbija kriva i želi se da bude slaba, a to žele i Srpskoj. Takva Srbija odgovara narodima u okruženju i nekim velikim silama, a na njihovu žalost Srbija je sve jača. Zato su iz naftalina izvuklu Amanpurovu“, zaključio je Dodik, prenela je RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 89 idi na stranu