Kancelarija za KiM: "Kamenovanje škole u Lipljanu dokaz da nasilje Kurtija ostavlja tragove"

Kancelarija za KiM saopštila je da talas nasilja koje sprovodi Aljbin Kurti na severu Kosova svoje tragove i odjeke ima i u srpskim sredinama južno od Ibra

Izvor: Kosovo online
Podeli
Foto: Kancelarija za KM
Foto: Kancelarija za KM

Kako su saopštili, tamo je sinoć oko 22.30 časova kamenovana Osnovna škola "Braća Aksić" u Lipljanu.

Iz Kancelarije za KiM podsećaju da tu obrazovnu ustanovu pohađa oko 50 đaka srpske nacionalnosti, a, kako navode, pojedini roditelji iz straha za bezbednost dece, nisu dozvolili mališanima da danas dođu u školu.

"Meštani su više nego zabrinuti zbog napada na ovu školu i novih incidenata koje albanski ekstremisti mogu da sprovedu osokoljeni agresivnom retorikom i politikom Prištine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Kancelarija za KiM preko svojih predstavnika na terenu sanirati nastalu materijalnu štetu, ali da je neophodno veće prisustvo međunarodnih misija u srpskim sredinama kako bi se izbegli i predupredili bilo kakvi incidenti, i Srbi osetili bezbednije.

"Nijedan incident ne sme se zanemariti niti posmatrati izolovano, jer dodatno može dovesti do eskalacije situacije na terenu, na šta smo i do sada više puta upozoravali", ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Foto: Kancelarija za KM
Foto: Kancelarija za KM

Foto: Kancelarija za KM
Foto: Kancelarija za KM

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu