Opustošena sela: Za nekoliko minuta je sve uništeno FOTO

Topola -- Jako nevreme praćeno gradom zahvatilo je okolinu opštine Topola, a najveća šteta pričinjena je u selima Vinča, Plaskovac i Blaznava.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Najgore su prošli zasadi jabuke. Dejan Stanković iz Vinče, koji gaji ovo voće na površini od preko tri hektara, kaže da je šteta potpuna.

"Jabuka je stigla na berbu, trebalo je za nekoliko dana da se počne. Očekivani prinos je bio do 50 tona po hektaru, međutim sada smo ostali bez ičega. Grad koji je protutnjao kroz moje i obližnja sela pričinio je ogromnu štetu na jabuci, vinovoj lozi. Ovo je tuga neopisiva, uložili smo mnogo u voćnjak, ne samo truda i rada, već i novca, i kad je trebalo da uberemo plodove, sve je uništeno za samo nekoliko minuta", kaže Dejan za Rinu.

Usled ove elementarne nepogode i štete koja je pričinjena meštanima u nekoliko sela, Opštinska komisija za procenu šteta će izaći na teren i sačiniti zapisnik.

"Moj savet svim proizvođačima je da pozovu opštinsku komisiju za procenu štete da napravi zapisnik. Kontaktirao sam i osiguravajuće kuće pošto na ovom terenu ima veliki broj polisa i bez obzira što radarski centar nije intervenisao prihvataće se zapisnici opštinske komisije sa lica mesta, kao i njihovih procenitelja, tako da će se štete isplaćivati normalno", napisao je između ostalog Dragan Jovanović, na svom profilu na Fejsbuku.

Još uvek nema zvaničnih informacija da li je tokom sinoćnjeg nevremena reagovala protivgradna zaštita.

Foto: RINA
Foto: RINA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 120 idi na stranu