Policija u Prištini: Pucnjava u Banjskoj

Policija tzv. Kosova saopštila je da je na ulazu u selo Banjska kod Leposavića noćas u 2.34 došlo do incidenta.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kako su naveli, jedan policajac je tom prilikom ubijen, a drugi ranjen.

"Prilikom obavljanja policijskih dužnosti, danas oko 02.34 časova u Mitrovici Sever, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu sela Banjska na mostu postavljena dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) i ulaz u ovo selo preko mosta je onemogućen, pošto je blokiran", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, policija je sa tri jedinice krenula u pravcu lokacije i čim su stigle u blizini mesta gde je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor, gde je sa nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zolje, pri čemu su usled hitaca upucana dva policajca.

Jedinice policije su, kako se tvrdi, u samoodbrani reagovale na napad.

"Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u južnoj Mitrovici gde je lekar konstatovao smrt jednog od teško povređenih policajaca, dok su druga dva službenika, jedan ranjen, a drugi povređen, prema rečima lekara van životne opasnosti", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da (tzv.) kosovska policija, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca napada na policijske službenike.

Premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti prethodno je na Fejsbuku napisao da je u napadu u selu Banjska kod Leposavića ubijen jedan policajac, a jedan povređen.
Prema njegovim tvrdnjama, napadači su nosili maske i bili naoružani teškim naoružanjem.

U Prištini je saopšteno da je predsednica prištinskih institucija Vjosa Osmani prekinula posetu Njujorku zbog događaja u Banjskoj.

Dopisnik Tanjuga ima nezvanične informacije da su blokirani prilazi Banjskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu