Prva na "udaru" Hrvatska: "Bazen" na ulicama, kolaps VIDEO

Dugo očekivana promena vremena stigla je do Dalmacije.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Shutterstock/Romolo Tavani
Shutterstock/Romolo Tavani

Usled velike količine kiše koja je pala u kratkom periodu došlo je do poplave na putevima u Splitu.

Ciklon s frontalnim poremećajem jutros se premešta preko srednje Dalmacije prema jugu, pa je tako u većem delu Dalmacije promenljivo do pretežno oblačno, a na nekim područjima bilo je i jačih pljuskova s grmljavinom i obilnijih padavina.

Nakon najavljenog nevremena u Splitu, počeli su problemi na splitskim ulicama.

Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom vremenskom periodu došlo je do poplave na putevima velikom broju ulica u Splitu.

Dalmatinski portal piše da je "bazen" već napravljen u glavnim ulicama.

U Splitu se saobraćaj odvija otežano zbog kiše

Prema mreži automatskih meteoroloških stanica Pljusak.kom, najviše padavina palo je na širem području Šibenika - Radelj 107 litara, Murter 75 litara, Krković 73 litra, Šubićevac 53 litra, Drniš 34 litra. Zadar i okolina dobili su 5-15 litara, a Benkovac 74 litra kiše. Na širem području Splita kiša još uvek pada, pa sami grad meri 10-15 litara, Trogir 15, Dugopolje 20, Kaštela 25-30, Sinj 13, Hrvace 30, Nisko 37, a Muć 48 litara.

Južnije od ovog područja padavine će zahvatiti kasnije, piše Dalmacija danas.

Duva umeren do pojačan jugo, koji nakon fronte okreće na umeren, prolazno i pojačan zapadni i severozapadni vetar, a uz obalu ponegde i umerenu buru.

Upaljen narandžasti meteo-alarm

"Mestimično grmljavinsko nevreme. Verovatnost grmljavine veća je od 80%. Jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzrokovati veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u saobraćaju. U južnoj i delu srednje Dalmacije duvaće umeren do jak jugo, na otvorenom moru i jugozapadni vetar, a na ostatku područja uz obalu uglavnom slaba do umerena bura i istočni vetar. Lokalno olujni udari jugozapadnog vetra i juga. Najjači udari vetra > 65 km/h. Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vetrom. Mogući su lokaloizovani prekidi u aktivnostima na otvorenom", upozorava DHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu