Mendez uhapšen zbog korupcije: Đilas, Stefanović i Tepić se sastajali sa senatorom koji je primao mito FOTO

Beograd -- Srpska građanska opozicija, koja se bori za evropske vrednosti i vladavinu prava, ponovo je zablistala pred celim svetom, pišu "Novosti".

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Ovim potezom nisu osramotili samo sebe i svoje partije, već i čitavu Srbiju, dodaje taj portal.

Naime, prošle godine Stranka slobode i pravde, Dragana Đilasa i Marinike Tepić i Borka Stefanovića, otputovala je u SAD i hvalila se kako je tamo imala izuzetno važne sastanke.

Kako su naveli, "delegacija SSP predočiće američkim partnerima i stranačke stavove o stanju demokratije, načinima za borbu protiv korupcije, kao i o medijskim slobodama u Srbiji".

Podsetimo, senator Robert Mendenez sa kojim su se sastali, juče je uhapšen u SAD zbog primanja mita.

Na zvaničnim nalozima opozicione partije kao i na nalogu organizatorke protesta "protiv nasilja" Marinike Tepić, može se pročitati da su imali dobar sastanak sa Robertom Menendezom, predsednikom komiteta za spoljne poslove Senata, koji je danas u pritvoru.

A tema sastanka bila je formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organozovanog kriminala u Srbiji.

Dakle, opozicija koja se deklarativno bori protov korupcije htela je da su Srbiji formira centar za borbu protiv korupcije sa osobom koja je uhapšena zbog koruptivnih radnji.

Oni su izgleda krenuli stopama svog partnera Vuka Jeremića, koji je u zvaničnim izveštajima iz Vašingtona, više puta spominjan u slučaju Hantera Bajdena i njegovih njegovih sumnjivih uplata.

Sada građani Srbije jasno mogu da vide kakvi su međunarodni partneri poželjni za današnju opoziciju, koja želi da se "bori za građane" i "radi u njihovom interesu", nvode "Novosti".

Vreme će pokazati ko će biti novi partner Đilasa i Marinike u pravljenju regionalnog centra za borbu protiv korupcije, ono što ne bi bilo loše jeste da bar pokušaju da sledeći put to bude neko ko ne prima mito, pišu "Novosti".

Sa senatorom Mendenesom video se i novopečeni opozicionar Rade Basta, koji se takođe na sva zvona hvalio sastankom sa njim. Bilo bi dobro da svi oni građanima objasne kako je došlo da se predstavnici opozicije od svih predstavnika senata, sastanu baš sa senatorom koji je zvanično optužen za primanje mita. Kako je došlo do tog sastanka, ko ga je zakazao i na koji način? Ne sumnjamo da će građani Srbije dobiti odgovor, jer ako nema ničega tajnog u tome, čega se plaše?

Ono što je neverovatno jeste da će ovi isti ljudi, koliko danas popodne, šetati ulicama Beograda i govoriti kako se oni zalažu za primenu zakona, evropske vrednosti, borbu protiv korupcije i optuživati vlast za sve što im padne na pamet. Bez imalo odgovornosti i sramote govoriće kako je vlast u Srbiji korumpirana, dok njihov senator sa kojim su se viđali čeka saslušanje u SAD zbog optužbi za korupciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu