Mediji: Britanci obučavaju Kurtijevu "vojsku" FOTO

Britanski vojni tim ovih dana obučava Kosovske bezbednosne snage kod Uroševca, u okviru višegodišnjeg sporazuma s Britanskim timom za obuku, pišu mediji.

Izvor: RT.rs
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prema navodima ambasade Velike Britanije Obuka se održava u Jezercetu kod Uroševca i deo je dugogodišnjeg aranžmana Britanskog vojnog savetodavnog i tima za obuku sa Kosovskim bezbednosnim snagama, navodi Raša tudej Balkan.

Da je za privremene prištinske institucije Rezolucija 1244 mrtvo slovo na papiru, postalo je jasno od kako je takozvano "Kosovo", pokrenulo inicijativu da se naoruža, navodi se dalje u tekstu tog portala.

Samoproglašena država, po slovu ove rezolucije ne može imati vojsku, a samo međunarodne snage mogu biti prisutne na Kosovu i Metohiji, piše RT.rs.

Kurti je nedavno rekao i da je udvostručen budžet za "odbranu Kosova", broj vojnika povećan za 80 odsto.

"Znate, oko naše granice sa Srbijom postoje ofanzivne baze srpske vojske i vojne policije, ukupno 48, i moramo biti oprezni i odgovorni. Dakle, potrebna nam je dobro opremljena vojska koja će uspešno braniti Kosovo od moguće srpske agresije", kaže Kurti.

"Učesnici treće nedelje kursa komandovanja i rukovođenja sproveli su patrolno takmičenje na izazovnom terenu. Obuka je deo dugogodišnjeg aranžmana Britanskog vojnog savetodavnog i tima za obuku sa Kosovskim bezbednosnim snagama", navela je ambasada Velike Britanije na Kosovu na društvenoj mreži "X".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu