Ovo su Srbi koji su kopali tunel do Višeg suda u Podgorici; Imali saradnicu FOTO/VIDEO

"Tunel do depoa Višeg suda u Podgorici kopali državljani Srbije, a imali su pomagače iz Crne Gore, među kojima jedna osoba iz Višeg suda."

Izvor: Beta
Podeli
ATA images
ATA images

To je saopšteno danas na konferenciji za medije crnogorske policije i tužilaštva.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić kazao je da je reč o licima koja su u zatvoru u Spužu i koja su povezana sa jednom od najmoćnijih kriminalnih organizacija u državi, dok rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović kaže da za to još nemaju dokaza.

Tvrde i da su na tragu nalagodavcima.

Adžić je izjavio da su u tom krivičnim delu učestvovali: Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Srbije. Pokazao je i njihove fotografije.

Kako je rekao, za četiri lica su podnete krivične prijave i dve prijave protiv NN lica.

ATA images
ATA images

"Imamo još najmanje pet lica koja su učestvovala. Nisu svi učestvovali u iskopavanju, neki su bili logistika i druga vrsta podrške. Što se tiče samog tunela, imamo više kvalifikacija krivičnog dela. Istakao bih kriminalno udruživanje, teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja", rekao je Adžić.

Adžić je kazao da su lica osumnjičena za kopanje tunela povezana sa osobom iz Višeg suda.

"Postoji povezanost sa licem iz Višeg suda i sa licima koja borave u UIKS-u i povezana su sa jednom od najmoćnijih kriminalnih organizacija u državi", kazao je Adžić.

ATA images
ATA images

On je dodao da je policija na tragu nalogodavcima.

Govoreći o vezi lica koja su kopala tunel sa osobom iz Višeg suda, Adžić kaže da tek treba da se utvrdi da li je to lice deo kriminalne organizacije.

"Još ne možemo reći koji je pravi motiv, ali smo korak bliže nego na početku istrage", naveo je.

ATA images
ATA images

Rukovodilac Osnovog državnog tužilaštva Podgorica Duško Milanović kazao je da za sada niko iz Višeg suda nije obuhvaćen krivičnom prijavom.

"Što se tiče kriminalnih grupa koje navodno stoje iza ovoga, mi nemamo dokaza. To su operativni podaci koje policija treba da istraži. Nema razloga da im ne verujemo, ali dok se stoprocentno ne utvrdi nema krivične prijave", kazao je.

Milanović dodaje da, prema njegovim saznanjima, ipak postoji osoba iz Višeg suda koja je učestvovala u tom krivičnom delu. "Reč je o državljanki Crne Gore", kazao je Milanović.

ATA images
ATA images

Zgrada Višeg suda se poslednjih meseci rekonstruiše, a taj deo Podgorice je premrežen tunelima iz ranijeg perioda.

U depou su se čuvali dokumenti iz istraga, materijali zaplenjeni tokom istraga, kao i znatna količina droge oduzete u policijskim akcijama. Tunel su otkrile službenice suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu