"Vreme je za radikalne poteze; Šaljite vojsku na granicu sa Srbijom"

Hrvatska smatra da je vreme za povlačenje radikalnih poteza radi zaštite hrvatske granice i bezbednost građana, zbog velikog priliva ilegalnih migranata.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shutterstock/Tamisclao
Shutterstock/Tamisclao

Iz poslaničkog kluba Hrvatskih suverenista juče su saopštili da je, s obzirom na sve veći priliv ilegalnih migranata u Hrvatsku, što rezultira i sve češćim incidentima, krajnje vreme da se povuku radikalni potezi kako bi se zaštitile hrvatske granice, ali i bezbednost hrvatskih građana u pograničnim područjima.

Povodom najnovijeg incidenta sa ilegalnim migrantima, kada su se na granici sa Bosnom i Hercegovinom navodno čuli pucnji po hrvatskoj policiji, iz ovog poslaničkog kluba kažu da to samo pokazuje da se bez radikalnih mera problem ilegalnih migranata neće rešiti ili bar umanjiti.

"Hrvatska mora, kako bi zaštitila svoje granice, ujedno i spoljne granice Europske unije, pod hitno na granice s BiH i Srbijom da pošalje vojsku, ali i krene sa postavljanjem žice jer je to očigledno jedini način zaštite od sve učestalijih upada migranata na hrvatsku teritoriju", navode Hrvatski suverenisti.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović saopštio je juče da je u toku kriminalističko istraživanje o okolnostima pucnjave sa teritorija BiH, kojoj su u sredu svedočili hrvatski policajci na graničnom području kod Rakovice, nakon što su grupu ilegalnih migranata sprečili pri ulasku u Hrvatsku.

Karlovačka policija ranije je saopštila da su policajci, koji su grupu ilegalnih migranata sprečili pri ulasku u Hrvatsku, svedočili pucnjevima na graničnom području u mestu Koranski Lug kod Rakovice.

Sa strane BiH, međutim, takvih informacija nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu