Vučić iz Njujorka: "Situacija nije laka. U UN sam govorio istinu" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Njujorka.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

"Imali smo veoma važan sastanak sa Jun Sok-jolom i sada imamo sastanak sa Marošom Ševčevičem oko našeg učešća i pridruživanja EU , oko sirovina, minerala, metala, da zajednički poristup imamo. Mislim da će to biti važno za buduće ljude, da se sa Evropljanima radi na zaštiti životne sredine i svega onoga što u Srbiji", rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da mu je ovo drugi susret sa korejskim liderom, kao i da je Južna Koreja podigla centralnu Evropu koja je dosta ulagala.

"Pričali smo o digitalnoj tehnologiji. Dobro je što je Brnabić bila u Koreji, pričali smo o poljoprivredi, automobilskoj industriji, Ekspu, njehivoj kandidaturi za Busan i pozvao sam ga da poseti Srbiju. Kada završimo sa Ševčevičem, vraćamo se za Beograd", rekao je Vučić.

"Nisam naredio podizanje borbene gotovosti. To su naše redovne aktivnosti. Redovne aktivnosti su nešto pojačane. Naše je da našu vojsku obučavamo, da naša vojska ima mnogo više vežbi, mnogo više gađanja. Ako bude podizanja borbene gotovosti, bićete obavešteni", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je govorio i o sastanku sa Miroslavom Lajčakom.

"Razgovarali smo, ne znam tačno ni šta bih vam odgovorio. Ne mogu ja da kritikujem Lajčaka da bih time prebacivao krivicu. Najlakše je svima da okrive njega, Borelja, nisu ni oni krivi, ne donose oni ključne odluke. To je potpuno jasno", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da nije laka situacija.

"Kada imate posla sa nekim ko je razuman, racionalan uvek možete da postignete kompromis. A kada imate posla sa nekim ko nije sasvim racionalan, onda je teško da sagledavate budućnost na realan i objektivan način i da znate šta vam sledi", istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da su mnogi užasnuti njegovim govorom, a da su neki presrećni njegovim govorom.

"Video sam da su neki užasnuti, pa su mi to prebacivali, ali ono što niko nije mogao da ospori, to su činjenice", rekao je Vučić.

"Ni mi Srbi nismo uvek dovoljno racionalni i kod nas uvek postoje ti iracionalni elementi. Ja sam govorio iz srca i iz glave, govorio sam istinu, verujem da Srbija zbog izrečene istine neće imati bilo kakve negativne posledice", istakao je Vučić.

"Da budete protiv svoje zemlje, svog naroda, samo zato što niste dobili funkciju i fotelju, to govori o njima. Prvo su rekli nisi bio s Bajdenom, bio sam s Bajdenom. I? Bio sam s još mnogo ljudi. I šta sad? Kao deca, pojma nemaju šta će od besa, mržnje, a zaboravljaju da kažu da se Osmani nije videla ni sa predsednikom Koreje, ni sa potpredsednikom Kine, ni sa mnogim drugim predstavnicima. Ali takvi su nam ti iz takozvane elite, samo kad je njihovom delu leđa dobro, a u suprotnom biće im Srbija država i nosioci vlasti krivi za sve", naveo je Vučić.

Vučić je naveo da ljudi u Srbiji moraju da razumeju da kada vodite zemlju, da zemlja nije igračka.

"Nešto radite gde mediji jesu prisutni, nešto gde nisu. Ali vi ste ti koji morate da imate najširu sliku, najširi vidokrug, i najduži i najširi pogled da morate da razumete sve probleme s kojima se vaša država suočava i da znate na kojim mestima to da rešavate i da grizete i da se borite svakoga dana na svakom mestu da gde god vam se pojave rupe, da začepite te rupe. Mi to ne prepuštamo slučaju", rekao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu