Žena 17 godina nije izlazila iz kuće? Horor u Republici Srpskoj

Policijska uprava Banjaluka istražuje slučaj zapuštanja žene iz okoline Laktaša, stare oko 40 godina, koja je u lošem stanju primljena u UKC Republike Srpske,

Izvor: Telegraf
Podeli
Foto: Shuttestock/ ArtOlympic
Foto: Shuttestock/ ArtOlympic

Ona je u UKC primljena nakon što je navodno godinama držana u zatočeništvu od članova svoje porodice, javlja ATV.

Kako je potvrđeno za ATV, ona je u UKC primljena 12. septembra ove godine nakon što je porodica pozvala Hitnu pomoć, jer se nesrećna žena praktično bila na samrti. Lekari su je zatekli u neuhranjenu, u besvesnom stanju, sa ranama po celom telu.

"Lekari su govorili da nikada ništa slično u životu nisu videli... Neoprana godinama, žena je imala kosu do poda, koja je više ličila na limenu ploču nego na kosu. Bila je potpuno zapuštena, zbog čega je sve prijavljeno u Policijskoj stanici Laktaši. Policija je postupila po prijavi, a lekari su se izjasnili da ona na telu ima višestruke povrede od ležanja, odnosno dekubituse. Radilo se o dekubitalnim povredama do kosti. Druge povrede nisu mogli da potvrde", kaže izvor blizak istrazi.

Isti izvor dodaje da je policija o svemu obavestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. Policiji je naloženo da im se dostavi izveštaj o preduzetim merama i radnjama, odnosno da se uzmu izjave od članova porodice i da se, uz lekarske nalaze, dostave tužilaštvu kako bi se utvrdilo da li u celom slučaju ima elemenata nekog krivičnog dela.

"Jedan od braće policiji je izjavio da njegova sestra od 2006. godine nije izlazila iz kuće. Dakle, punih 17 godina... Takođe je naveo da se za to vreme porodica nikome nije obraćala za pomoć. Ni lekarima, ni nadležnom Centru za socijalni rad, niti bilo kojoj instituciji", otkrio je izvor ATV-a.

Dodao je da ona uopšte nema lične dokumente. Navodno je završila samo osnovnu školu i živela je u domaćinstvu sa majkom i dva brata. Za sada nije poznato da li će protiv njih biti pokrenut bilo kakav postupak, zbog zapuštanja, nepružanja pomoći, te sumnje da su je svesno skrivali od javnosti i praktično držali u zatočeništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu