Petković: "Vučić je objasnio čitavom svetu kako se bori jedna mala, ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja"

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković oglasio se povodom govora koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao u Njujorku, na Generalnoj skupštini UN.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Njegove utiske prenosimo u celosti:

"Cela Srbija, a posebno srpski narod na KiM, ponosni su na svog predsednika Aleksandra Vučića i njegov istorijski govor na UNGA gde je jasno poručio da Srbija neće ustuknuti u borbi za svoje državne i nacionalne interese na KiM, jer upravo tako brani i principe na kojima počiva sistem UN.

Predsednik Srbije objasnio je čitavom svetu kako se bori jedna mala ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja, koja svoju politiku temelji na principima nezavisnosti, morala, doslednosti i načelima međunarodnog prava, koja moraju da važe za sve - i one velike i one male.

Ceo svet je imao priliku da se upozna sa problemima srpskog naroda na KiM i zulumom koji čine Kurti i njegovi ekstremisti... i o tome će u predstojećim nedeljama i mesecima Srbija u UN još govoriti, na ozbiljan, detaljan i argumentovan način.

Ostaće zapisano da je predsednik Vučić na najznačajnijoj svetskoj političkoj govornici snažno, hrabro i argumetovano razobličio licemerje mnogih koji, s jedne strane, podržavaju tzv. nezavisno 'Kosovo', a s druge strane se odlučno zalažu za poštovanje međunarodnog prava u slučaju Ukrajine.

Slobodarski narod u Srbiji je danas bio posebno ponosan na predsednika Vučića, a svoje oduševljenje nisu krile i brojne slobodarske države koje su godinama čekale na ovakav govor u UN. Živela Srbija!", poručio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu