"Ko ste vi da otvarate svoja pogana usta?"

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev istakao je da Amerikanci nemaju pravo da kritikuju Rusiju.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL
EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL

Medvedev je nabrojao vojne operacije SAD i NATO u drugim zemljama, istakavši da Amerikanci nemaju pravo da kritikuju Rusiju koja, za razliku od njih, štiti svoje sunarodnike.

"Poslednjih decenija nijedan veliki regionalni sukob nije prošao bez direktnog ili indirektnog učešća američkih 'dobročinitelja', napisao je Medvedev na Tviteru.

On je zatim naveo više od deset vojnih operacija SAD i NATO nakon Drugog svetskog rata od 1950. do 2015. godine, uključujući američku operaciju u Vijetnamu, invaziju SAD na Panamu i Irak, agresiju NATO u Jugoslaviji i Libiji, kao i druge oružane sukobe u kojima su učestvovale američke i snage Alijanse.

Po rečima Medvedeva, tokom operacija koje su izvodili Amerikanci i NATO poginuli su milioni ljudi i "njihova krv je na rukama svih američkih predsednika, raznih korumpiranih nitkova i drugih slaboumnih staraca iz američke administracije i Kongresa“.

"I posle svega toga neki senilni starci poput Bajdena i drugih licemera imaju drskosti da kritikuju Rusiju zbog njenih akcija čiji je cilj zaštita sunarodnika i istorijskih teritorija? Ko ste vi da otvarate svoja pogana usta? Umuknite!“, poručio im je Medvedev.

On je svoju objavu uputio "nadmenim, ali ograničenim kritičarima Rusije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu