Vojska Srbije u združenoj akciji sa susedima; Dejstvovali "Neva" i "Kub" FOTO

Zajednička akcija Vojske Srbije i Bugarske armije gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru uspešno je završena na poligonu "Šabla" u Bugarskoj.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kako navodi Ministarstvo odbrane Srbije, visok nivo preciznosti i izvanredni pogoci pripadnika Vojske učinili su uspešnim i ovogodišnje gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru.

Time je završeno sedmo gađanje koje pripadnici našeg Ratnog vazduhoplovstva i PVO izvode sa kolegama iz oružanih snaga Republike Bugarske. I ovoga puta, raketne jedinice za PVD i lovačka avijacija pokazale su odličnu osposobljenost posada i posluga, ističe se u saopštenju.

Akciji je prisustvovala delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović i koji je zajedno sa načelnikom odbrane Bugarske armije admiral Emil Eftimov, u prisustvu komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnika Duška Žarkovića, čestitali su pripadnicima jedinica protivvazduhoplovne odbrane koji su danas realizovali gađanje.

Po povratku sa položaja, sa posadama, kao i sa rukovodiocima gađanja, razgovarali su o i njihovim utiscima i značaju iskustva koje se stiču na ovakvim gađanjima. Po ciljevima u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora, pripadnici 250. raketne brigade dejstvovali su iz raketnih sistema "neva" i "kub", a pripadnici 204. vazduhoplovne brigade raketama vazduh - vazduh iz aviona MiG-29.

Kako je navedeno, cilj ovih bojevih gađanja je unapređenje ukupne sposobnosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije i prilika za pripadnike ovih jedinica da se u praksi uvere u mogućnosti sredstava ratne tehnike u naoružanju Vojske Srbije.

Završnom gađanju na poligonu "Šabla" prisustvovali su pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, ambasador Republike Srbije u Sofiji Željko Jović i izaslanik odbrane Republike Srbije u Sofiji potpukovnik Željko Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu