Peskov: Putin je naredio...

Ruski predsednik Vladimir Putin je stalno dobijao obaveštenja na dan napada dronom na Moskvu i Moskovsku oblast, dobijao izveštaje, uključujući i telefonom.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV / POOL
EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV / POOL

Kasnije je izdavao određena uputstva, budući da je predsednik i vrhovni vojni komandant, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Putin je dobijao izveštaje i od Ministarstva odbrane i Ministarstva za vanredne situacije, i od šefova regiona - Moskve i Moskovske oblasti. Izveštaji su stizali stalno. Pošto su informacije veoma brzo ažurirane, to su bili stalni telefonski pozivi. Zatim su usledila odgovarajuća uputstva šefa države, naređenja vrhovnog komandanta, i tako dalje“, rekao je Peskov o Putinovom rasporedu tog dana.

"Predsednik zemlje kao što je Ruska Federacija je zapravo na funkciji danonoćno", kazao je Peskov za tv kanal Rusija 1.

Sve o situaciji u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

Odlomak intervjua Peskova za emisiju "Moskva. Kremlj. Putin." danas je objavljen na Telegram kanalu ruskog novinara Pavela Zarubina, prenosi TAS S. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije,

Ukrajina je u utorak ujutro izvršila teroristički napad dronom na objekte u Moskvi. Uključeno je bilo osam bespilotnih letelica: pet je oboreno iz kompleksa protivvazdušnih topova u Moskovskoj oblasti, tri su potisnute elektronskim ratovanjem i skrenule su sa predviđenih ciljeva. Pokrenut je krivični postupak po članu o terorističkom aktu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu