Vučić: "Imali su vešala i 2017. godine. Sit sam besmislenih laži"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o opozicionim protestima, kada je nošena lutka sa njegovim likom.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/bs
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/bs

On je objasnio da li će biti kazne za takvo ponašanje.

"Sit sam besmislenih laži. Imali su vešala i 2017., 2018. i 2019, ali ima jedna razlika. Moj posao je da takva gadosti trpim. Ja sam predsednik republike. Moj posao je da čak i pretnje smrću trpim. To rade svaki dan. Morate da naučite to da trpite. Ja sam razumeo da veliki broj ljudi želi veću sigurnost i upravo preduzimamo sve mere. Predato je oko 68.000 cevi. To su konkretni koraci koje srpska policija preduzima. Idemo uskoro u Narodnu skupštinu sa predlogom zakona o pooštravanju sankcija kod onih kod kojih je pronađeno nelegalno oružje.

"Ja sam spreman, Moja vrata su uvek otvorena. Radio sam sinoć do 11 uveče, svaki dan su im otvorena vrata o svemu o čemu hoće da razgovaraju. Ponosan sam da i kada se zauzimaju međunarodni putevi naša policija ne reaguje. Mi silu ne pokazujemo. Pokušavamo da u svakom trenutku izbegnemo primenu sile. Ta lutka obešenog predsednika Srbije najbolje pokazuje diktatorsku prirodu vlasti", dodao je Vučić, a onda se osvrnuo na ulogu ministra Gašića, kao i to da ne prihvata da on podnese ostavku.

"Nikada ne bih dozvolio smenu Bratislava Gašića zato što to nije fontana želja, da smene jednog od najboljih od nas. Nije mogla prevencija da reši problem, jer sve što je mogla policija je uradila, i svi to znaju", zaključio je on.

Vučić je dodao da je krajnji cilj portesta njegova ostavka i predložio da se ide na referendum, te da se predsednik smeni na taj način. Dodao je da prelazne vlade neće biti dok je on živ.

On se zatim osvrnuo na zahteve opozicije na protestima.

"Kokretan zahtev je bio ostavka Ružića, podneo je ostavku. Zatim, rijaliti, više nemamo ni rijaliti na Pinku. Treći zahtev je nešto oko REM-a", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu