"Katastrofa": Stihija odnela puteve, pokrenuta klizišta; Vanredno u šest opština

Usled nevremena koje je na teritoriji Ivanjice ostavilo pravu pustoš i uništilo putnu infrastrukturu, proglašena je vanredna situacija u šest mesnih zajednica.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA.rs
Foto: RINA.rs

To su Močioci, Brezova, Međurečje, Kovilje, Bratljevo i Kušići.

"Nakon katastrofe koja nas je ponovo zadesila odmah je održana sednica Štaba za vanredne situacije, sve ekipe su usmerene na ugrožene terene, a akcenat je stavljen i na preventivne mere da se spreče još veće poplave, pošto su najavljene nove padavine. Svi su u stanju pripravnosti", rekao je za RINU predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Na teritoriji ovih šest mesnih zajednica, ali i u drugim delovima opštine izlili su se bujični potoci, vodena stihija odnela je puteve, napravljeni su duboki kanali i pokrenuta klizišta na nekoliko lokacija. Nekoliko putnih pravaca je u prekidu, a meštani odsečeni od sveta.

"Komisija će da izađe na teren kako bi popisala štetu, nešto ćemo moći da rešimo sami, ali za saniranje ove ogromne štete biće nam potrebna i pomoć države i preduzeća Srbijavoda. Na nama je da što pre samo osposobimo puteve koji su blokirani. Imamo i ugroženh domaćinstava, ekipe Crvenog krsta su poslate takođe na teren", izjavio je Mirović.

Protivgradni strelci ispalili su deset raketa, tako da su razbijeni gradonosni oblaci, pa je uz kišu padala samo sugradica. Ovo nevreme najveću štetu pričinilo je putnoj infrastrukturi, ovaj put nije došlo do havarije na električnoj mreži. Što je dobra vest za meštane, dolazilo je samo do sporadičnih kvarova koji su brzo otklonjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu