Potvrđeno; Ići će na Erdoganovu inauguraciju

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan otputovaće u subotu u Ankaru na inauguraciju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN / POOL
EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN / POOL

Ovo je saopštila pres služba jermenske Vlade.

"Republika Jermenija dobila je poziv da učestvuje u ceremoniji inauguracije predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Premijer Jermenije Nikol Pašinjan otputovaće 3. juna u Ankaru kako bi prisustvovao ceremoniji", navodi se u saopštenju.

Izdanje "Hurijet", pozivajući se na izvore, objavilo je da će dvadeset lidera i oko 45 ministara inostranih država prisustvovati ceremoniji polaganja zakletve Erdogana u Velikoj narodnoj skupštini (parlamentu) zemlje. Centralna izborna komisija Turske saopštila je ranije da je Erdogan pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora u Turskoj.

Podsetimo, između Turske i Jermenije ne postoje diplomatski odnosi, a granica je zatvorena od 1993. godine na inicijativu Turske.

Komplikovani odnosi posledica su niza okolnosti povezanih sa podrškom koju Ankara pruža Azerbejdžanu po pitanju sukoba u Nagorno-Karabahu, kao i zbog oštre reakcije Turske na proces međunarodnog priznanja genocida nad Jermenima 1915. godine u Osmanskom carstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu