Ovo je haos; NATO: Prazno...

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je države članice pakta da povećaju proizvodnju municije. On je upozorio i da su skladišta municije prazna.

Izvor: RT.rs
Podeli
EPA-EFE/Tomas Kalnins
EPA-EFE/Tomas Kalnins

"Moramo da povećamo proizvodnju kako bismo ispunili nove i ambiciozne ciljeve", poručio je. Iz tog razloga, kako je dalje naveo "Blumberg", NATO je pozvao predstavnike kompanija iz odbrambene sfere, da prisustvuju predstojećem samitu bloka u Briselu, koji će se održati u junu.

"Ono što nam je zaista neophodno je da potpišemo ugovore sa njima, jer će tada industrijski sektor biti spreman da investira i poveća proizvodnju", objasnio je Stoltenberg.

On je ponovio da je potrebno da svaka od zemalja članica što pre počne da izdvaja dva odsto svog BDP-a za potrebe organizacije, što je bilo dogovoreno još 2014. godine i što bi trebalo ispuniti do 2024. Za sada, samo osam od 31 zemlje ispunjavaju ovaj kriterijum.

S obzirom na tempo kojim Kijev troši municiju, koju dobija sa Zapada, njihovi saveznici predvođeni SAD i EU sve češće prijavljuju nestašice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu