Ministarstvo prosvete: Sutra šaljemo dopis školama

Povodom odluke Vlade Srbije da se školska godina završi 6. juna, Ministarstvo prosvete priprema dopis koji će tokom sutrašnjeg dana biti prosleđen školama.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

Kako se navodi, Vlada Republike Srbije usvojila je danas Zaključak kojim se školska 2022/23. godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava 6. juna, "i naložila Ministarstvu prosvete da preduzme radnje iz svoje nadležnosti u cilju njegove realizacije".

"Ministarstvo prosvete i školske uprave biće na raspolaganju upravama škola za pojašnjenja", dodaje se u saopštenju. Ministarstvo je napomenulo da će o svim promenama u školskom kalendaru, škole će obavestiti roditelje i učenike putem redovnih kanala komunikacije.

Vlada Srbije je ranije saopštila da je, zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a da škole mogu da nastave da rade do 20. juna za učenike koji to žele.

"Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost", piše u saopštenju Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu