"Imamo dobre advokate, tužićemo Srbiju i RS"

Predsednica Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić osvrnula se na presude Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

Izvor: klix.ba
Podeli
EPA/REMKO DE WAAL
EPA/REMKO DE WAAL

Ona je rekla da je time pravda zadovoljena.

Tokom izjava za medije ispred suda u Hagu, Subašić je naglasila da je presuda izuzetno značajna, naglasivši da ni jedna majka ne želi da joj neko ubije dete.

"Ja hoću da deca imaju prijatelje i Srbe i Hrvate, ali ne sme se negirati ratni zločini. Mi decu rađamo iz ljubavi i tako ih moramo i odgajati. Svi imate majke i poslušajte ih. Nijedna majka ne želi da joj sin bude ubijen", rekla je Subašić.

Poručila je da će majke okupljene oko udruženja pokrenuti pravne korake prema Srbiji i Republici Srpskoj.

"Imamo sastanak sa generalnim sekretarom UN-a. Imaćemo jako važne razgovore svugde. Tražićemo od njih da formiraju fond kojimbi žrtve trebalo budu zadovoljene. Šta je najvažnije? Mi smo tužile vladu Holandije pa smo uspeli da dobijemo presudu. Imamo dobre advokate, i isto ćemo uraditi i prema RS-u i prema Srbiji", ističe ona.

Podsetimo, Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni su u Hagu na po 15 godina zatvora. Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove sa sedištem u Hagu (Mehanizam) izrekao je pravosnažne presude od po 15 godina zatvora nekadašnjim čelnicima resora Državne bezbednosti Srbije, optuženim za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH. To je najduži sudski proces u istoriji ovog suda. Trajao je pune dve decenije. Ujedno je poslednji tog međunarodnog suda koji se bavio zločinima na prostoru bivše SFRJ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu