Haos u Požegi: Uvedena vanredna situacija u 18 mesnih zajednica

Obilne padavine koje su pogodile zapadnu Srbije najveću štetu izazvale su u opštini Požega gde je uvedena vanredna situacija u čak 18 mesnih zajednica.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, gallofoto
Foto: Depositphotos, gallofoto

U selu Otanj došlo je do izlivanja manjih, bujičnih tokova koji su naneli ogromna oštećena na lokalnim putnim pravcima ali i na poljoprivrednim zasadima.

"Štete su ogromne. Kiša je odnela puteve i u ravnici i na svim okolnim brdima, ne može da se prođe. To je bilo pre tri, četiri dana, a sinoć nam je na drugoj strani sela ogromna voda odnela i još uvek odnosi puteve. Kako ćemo ovo sanirati bez pomoći opštine i države, stvarno ne znam. Narod ne može da priđe kući. Ostali smo bez struje, bez svega, stvarno je velika šteta", rekao je Veselin Jezdić, predstavnik Mesne zajednice Otanj.

Jezdić je dodao da je ovu mesnu zajednicu pogodio i grad, ali su najveće štete izazvane ogromnim padavinama. Nakon što je u petak uvedena vanredna situacija u šest mesnih zajednica na teritoriji opštine Požega (Otanj, Vranjani, Jelen Do, Tučkovo, Papratište i Zaselje), danas je na sednici Štaba za vanredne situacije uvedena vanredna situacija u još 12 mesnih zajednica ove opštine (Gornjoj, Srednjoj i Donjoj Dobrinji, Čestobrodici, Kalenićima, Glumču, Bakionici, Loretu, Prijanovićima, Pilatovićima, Prilipcu i Lopašu).

Predsednik opštine i komandant Štaba opštine Požega Đorđe Nikitović rekao je da "situacija zaista nije dobra" i da su na teritoriji cele opštine štete velike.

"I pre nekoliko dana kada smo uveli vanrednu situaciju u šest mesnih zajednica mislili smo da je to prava katastrofa. Sada sa sigurnošću mogu da kažem da je u ostatku opštine još gora situacija. Iza mene nalazi se jedna katastrofa, gde je bujica nosila sve pred sobom. Imali smo ugroženo jedno domaćinstvo. Radi se na sanaciji te štete", rekao je on.

Prema njegovim rečima, makadamski putevi su gotovo uništeni, a tek posle izlaska komisije za procenu poljoprivredne štete, nakon što prođu padavine, moći će da se zna kolika je ukupna šteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu