Kisindžer: Rusija planirala napad na Evropu; Moskva: Smešno

Smešna je izjava bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera o tome da je Moskva, navodno, planirala da napadne Istočnu Evropu, Švedsku i Finsku.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/JIM LO SCALZO
EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Ovo je izjavila portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Čini se da je to onaj slučaj kada ubeđeni ‘realista’ negira realnost samo zato što ne dozvoljava da ona postoji. Rasuđivanje da će Rusi napasti Istočnu Evropu, a istovremeno Švedsku i Finsku je smešno", navodi se u komentaru Zaharove.

Rusko Ministarstvo je podvuklo da bi težnja šefa Bele kuće Džozefa Bajdena za dvostrukim obuzdavanjem zemalja, koje stoje „leđa o leđa“ protiv Vašingtona, Rusije i Kine, mogla da postane pogubna za hegemoniju SAD.

"Međutim, upravo savez Rusije i Kine, kada dve velike države stoje ‘leđa o leđa’ protiv Sjedinjenih Američkih Država, danas određuje magistralni pravac savremene geopolitike. Odatle i potiče pogubni kurs administracije Džozefa Bajdena za hegemoniju SAD za dvostrukim obuzdavanjem i Moskve i Pekinga. Sa stanovišta ‘Kisindžerove doktrine’, to je noćna mora na javi", zaključila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu