Poznati "srbomrzac" se oglasio: E sad je loše, Priština je prva počela

Bivši šef švedske diplomatije Karl Bilt, poznat po stavovima koji nisu naklonjeni Srbiji, ovog puta za eskalaciju nasilja na KiM okrivio Prištinu.

Izvor: B92
Podeli
EPA/VALDA KALNINA
EPA/VALDA KALNINA

Bilt, koji je u više navrata navodio da će nasilje na Kosovu i metohiji eskalirati, je na svom nalogu na Tviteru naveo da, da za situaciju na severu KiM ima mnogo adresa koje bi se mogle okriviti, ali da je prvi korak koji je odveo do eskalacije preduzela Priština.

"Za novu krizu na sevrru KiM ima dosta krivice, ali prve korake koji su započeli ciklus eskalacije preduzela je prištinska strana. Onda je krenulo nizbrdo odatle. A sada je stvarno loše", naveo je Bilt.

Sve najvažnije i najnovije događaje na severu KiM možete da pratite na našem LIVE Blogu.

On je potom, takođe na Tviteru, napisao da je angažman Kfora izuzetno važan za očuvanje mira, ali da su neophodne dodatne mere.

"Neće biti lako pokupiti delove kosovsko-srpskog dijaloga nakon događaja u poslednjih nekoliko dana. Čvrsto održavanje mira od strane Kfora je važno, ali još snažnija EU i SAD diplomatija je neophodna da bi se sprečilo dalje pogoršanje. Onda će se, možda, u nekom trenutku, vratiti nazad na bolji put", rekao je Bilt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu