Vanredno kod Požege: Železnički saobraćaj obustavljen zbog poplava

Beograd -- Zbog poplave je u prekidu železnički saobraćaj na delu barske pruge Kalenić-Požega, saopšteno je iz "Infrastruktura železnice Srbije".

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ZVONKO KUCELIN/ nr
Ilustracija: FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ZVONKO KUCELIN/ nr

Zbog obilnih kiša i vremenskih neprilika, u prekidu je železnički saobraćaj na deonici barske pruge između stanica Kalenić i Požega, jer je velika količina vode na tri mesta preplavila prugu, navodi se u saopštenju.

"Železnički saobraćaj između Kalenića i Požege u prekidu je danas, 30. maja 2023. godine od 18.30 sati, kada se putnički voz koji je iz Užica u 17.53 sati krenuo za Beograd Centar zaustavio u stajalištu Glumač, jer je naišao na veliku količinu vode na pruzi koja je preplavila koloseke. Zbog poplave na ovom delu barske pruge, u železničkoj stanici Kosjerić stajao je i voz koji je iz Beograd Centra u 15.25 sati krenuo za Prijepolje, Takođe, u železničkoj stanici Kosjerić od 19.25 sati stajao je i voz koji je u 17.05 sati iz Beograd Centra krenuo za Užice", kaže se u sopštenju "Infrastruktura železnice Srbije".

Železnička kompanija za prevoz putnika "Srbija Voz" organizuje autobuski prevoz putnika iz ovih vozova na relaciji između Kosjerića i Požege.

Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije su na terenu i rade na otklanjanju posledica poplave i stvaranju uslova za ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja na deonici barske pruge između stanica Kalenić i Požega.

U šest mesnih zajednica požeške opštine na snazi je vanredna situacija.

"Najkritičnije je u mesnim zajednicama Otanj, Gornjoj, Donjoj i Srednjoj Dobrinji, kao i u MZ Prilipac. Na samom ulasku u opštinu, u naselju Jovićevići, voda je prodrla u nekoliko domaćinstava i vatrogasci su na terenu. Nažalost, obilne padavine napravile su pravu katastrofu", rekao je za Tanjug predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

On je naveo da je najviše ugrožena putna infrastruktura, pre svega opštinski i makadamski putevi, kao i da je u prekidu železnički saobraćaj između Glumača i Kalenića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu