Putine, Vagnerovci imaju poruku za tebe? "Ako ideš u rat... imaj čelična m**a"

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin još jednom je indirektno potkopao autoritet i režim ruskog predsednika Vladimira Putina, napisao je Institut za proučavanje rata.

Izvor: vecernji.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Komentari Jevgenija Prigožina "verovatno su bili usmereni na Putina, kojeg ruski državni mediji rutinski prikazuju kao lidera koji je duboko uključen u male infrastrukturne projekte i živote običnih Rusa", ​​navodi se u izveštaju Instituta za proučavanje rata.

Američki istraživački centar zasniva svoju tvrdnju na odgovoru koji je Prigožin dao novinaru na pitanje o zabrani ruskih državnih medija o bilo kakvoj diskusiji o Vagneru.

Prigožin je rekao da su zvaničnici mogli da imaju koristi od svoje istorijske sposobnosti da cenzurišu informacije da Rusija nije objavila rat Ukrajini.

Zatim je prešao na obraćanje jednom, neimenovanom službeniku:

"Ako krećeš u rat, imaj karaktera, volje i čelična m..a - i samo tako ćeš moći nešto da postigneš".

"Stvarna postignuća u izgradnji mostova, novih zgrada i metro stanica omogućila bi zvaničniku da prestane da laže", rekao je.

Njegovi komentari "verovatno su bili usmereni na Putina, koga ruski državni mediji rutinski prikazuju kao lidera koji je duboko uključen u male infrastrukturne projekte i živote običnih Rusa", ​​navodi se u timu.

Njegove kritike su možda stigle zato što mu Putin nije dao obećanu nagradu za zauzimenje Bahmuta, sugeriše ISV, piše Gardijan.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu