Erdogan: Nek' počne

Ankara -- Demokratija je pobedila, svi mi smo pobedili, poručio je predsednik Turske nakon ulaska u treću deceniju od kako je postao lider svoje zemlje.

Izvor: RT.rs
Podeli
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Turska i Rusija će nastaviti saradnju u okviru projekta izgradnje gasnog čvorišta u Turskoj koji je predložio lider RF Vladimir Putin, rekao je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan nakon pobede na predsedničkim izborima, na kojima je osvojio nešto malo preko 52.0 odsto glasova.

"U svojoj čestitki, gospodin Putin je ponovio pitanje da li će Turska, odnosno Trakija postati mesto 'gasnog čvorišta'. Uradićemo to sa njima. Trakija će postati centar", rekao je Erdogan, obraćajući se okupljenom narodu u svojoj rezidenciji.

Predsednik Turske tako je još jednom potvrdio da Ankara ne odustaje od saradnje sa Moskvom, uzimajući u obzir da je njegov protivkandidat na predsedničkim izborima Kemal Kiličdaroglu ranije izjavio da smatra da je formiranje gasnog čvorišta u saradnji s Rusijom opasno za Ankaru, te da ugrožava energetsku nezavisnost države.

Nakon pobede, Erdogan je istupio sa nizom izjava kojima je narodu objavio, kako je to sam napisao na mrežama, početak turskog stoleća.

"Čestitam veliku pobedu Turske! Ako Bog da, nastavićemo da zajedno gradimo i oživljavamo vek Turske“, rekao je Erdogan, aludirajući da se ove godine obeležava 100 godina postojanja moderne Turske Republike.

"Nismo mi jedini koji su pobedili. Turska je pobedila. Pobednik je sama naša nacija u celini. Pobednik je naša demokratija. Vaša volja je postala turska snaga, neuništiva sila. Ako se sećate, mi smo kad god smo mogli govorili da niko u našoj zemlji neće izgubiti kada mi pobedimo", rekao je on, prenosi Raša tudej Balkan.

Büyük Türkiye Zaferi ile...

BAŞLASIN TÜRKİYE YÜZYILI! 🇹🇷

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 28, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu