Produžen pritvor Slađanu Trajkoviću

Osnovni sud u Prištini ponovo je doneo rešenje kojim se mera sudskog pritvora produžava na još dva meseca, saopštio je Trajkovićev advokat Dejan Vasić.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Jedino što se u ponovljenom postupku utvrdilo je navođenje koje su konkretne radnje i optužbe koje se stavljaju na teret mom branjeniku. Ma koliko bile besmislene i netačne, uspeli smo da nakon šest meseci istrage konačno saznamo šta su izjavili svedoci koje svo ovo vreme specijalna tužiteljka tajno i nezakonito saslušavala", rekao je Vasić.

On je dodao da će na novo rešenje još danas uložiti žalbu sa gotovo istim obrazloženjem kao u prethodnoj žalbi, uz očekivanje da će Apelacioni sud u svojoj odluci konačno reći da su istražne radnje obavljene potpuno nezakonito i poništiti prvostepeno rešenje.

Slađan Trajković uhapšen je prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice, a privremene prištinske institucije terete ga za navodni ratni zločin. Ugroženog je zdrastvenog stanja, jer mu u pritvorskoj jedinici u Podujevu gde se nalazi ne daju medicinsku terapiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu