Snage BiH započele sa vojnim vežbama: "Trenutni odgovor"

Postrojavanjem pripadnika Bataljonske grupe lake pešadije (BGLP) u kasarni "Mika Bosnić" na Manjači, ozvaničen je početak vežbe "Trenutni odgovor 23".

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Smotru od 290 pripadnika Bataljonske grupe lake pešadije izvršio je komandant Operativne komande OS BiH general-major Radovan Ilić, preneo je portal radiosarajevo.ba.

Ilić je naglasio važnost ove vežbe i da je ovo jedan od glavnih događaja obuke u skladu sa glavnim planom obuke za 2023. godinu, a to je kondiciranje bataljonske borbene grupe u sklopu obaveza, odnosno programa koncepta razvoja operativnih sposobnosti.

Naglasio je i profesionalizam, spremnost i sposobnost pripadnika OS BiH, kako kroz dosadašnja ocenjivanja tako i kroz angažman u međunarodnim mirovnim misijama.

Vežba "Trenutni odgovor 23", koja će trajati do 2. juna, predstavlja ocenjivanje operativnih sposobnosti BGLP OS BiH, a realizovaće se putem nacionalnog "OČ E&F" koncepta ocenjivanja. Na vežbi će se po prvi put u Oružanim snagama BiH na vežbama spoljnog ocenjivanja izvoditi ofanzivne i defanzivne operacije u naseljenom mestu, koristeći opremu koju je donirala vlada Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu