Skupština Srbije konstatovala ostavku Branka Ružića

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da je parlament konstatovao ostavku ministra prosvete Branka Ružića.

Izvor: Telegraf
Podeli
 FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Orlić je rekao da je konstatacijom ostavke prestao mandat Ružića kao ministra prosvete.

Ružić je ostavku podneo 7. maja, posle tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je učenik te škole ubio devet đaka i čuvara.

Ružić je svoje pismo predsednici Vlade Ane Brnabić potom objavio na Tviteru, a u njemu se navodi da je ostavku "momentalno ponudio onog dana kada se tragedija dogodila".

"Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima odlika snage, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi", napisao je u pismu.

Ružić je poručio da Srbija mora ostati ujedinjena u bolu, tuzi i borbi da kao društvo "dobro pobedi zlo, a pravda nepravdu".

"Osećam moralnu i profesionalnu obavezu da se najiskrenije zahvalim svima u obrazovnom sistemu - nastavnom, vannastavnom osoblju, direktorima, učenicima, studentima, rektorima, dekanima, načelnicima školskih uprava, psiholozima, pedagozima, vaspitačima, predstavnicima svih sindikata u prosveti, kao i svim državnim sekretarima, pomoćnicima ministra, savetnicima, zaposlenim u Ministarstvu, na veoma plodotvornoj saradnji", napisao je tada Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu