Poslanici danas nastavljaju raspravu o izveštaju REM-a

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas raspravu o izveštaju REM-a o nadzoru programa komercijalnih pružalaca usluga od oktobra do marta ove godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto ilustracija: EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC
Foto ilustracija: EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC

Izveštaj REM-a je druga od četiri tačke dnevnog reda, a raspravu o tome poslanici su započeli 25.maja.

Poslanici opozicije su na sednici kritikovali rad REM-a, kao i propagiranje nasilja na televizijama zbog čega traže oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi.

Na ranije održanoj sednici Odbora za kulturu i informisanje iz REM-a su saopštili da te dve televizije ispunjavaju sve zakonske uslove za emitovanje programa na nacionalnoj frekvenciji i dodali da se na TV Hepi više od godinu dana ne emituju rijaliti programi.

Član Odbora za kulturu i informisanje Nebojša Bakarec koji je predstavio izveštaj regulatornog tela rekao je da članovi Saveta REM-a trpe ogromne pritiske dela opozicije da se jednoj televiziji koja je u vlasništvu Junajted medije dodeli nacionalna frekvencija.

Poslanici su prethodno završili raspravu o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji nakon dva masovna ubistva, a pred njima je i predlog za formiranje Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su dovele do tragedija, kao i glasanje o poverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu